Modellbranschen är felvriden

Efter att jag och några till varit med i ett reportage i tidningen kom det in några hetsiga kommentarer på Norran (våran lokaltidnings hemsida). Hade tänkt ta och skriva ett inlägg om detta då det är ett väldigt återkommande ämne och det är viktigt att ta upp.

Jag vet att modellbranschen är felvriden, förutom att pressen är hård som modell så måste man vara smal. Här kommer alla ätstörningar in. Jag har plåtat ett par stycken där det verkligen har gått utför, de blir bara smalare och smalare. Tränar som galningar och man ser förändringar hela tiden hur smala dom blir.

En av anledningar till varför jag nästan slutat med TFP-plåtningar är för att jag vill inte lyfta fram detta ännu mer. Jag uppmanar aldrig folk att skicka in bilder till modellagenturer, det är otroligt tråkigt när det bär av åt nått annat håll.



Jag håller med hon som skrev denna kommentar på Norrans hemsida,
många blir utnyttjade på vägen mot toppen. Det kan man verkligen inte blunda för. Jag har absolut ingenting emot de som har modelldrömmar, men det handlar om att stanna upp och tänka efter. Tänka sig för väldigt noga vilka situationer man utsätter sig för och inte bara tänka framgång.

Jag hoppas verkligen att synen på modellandet kommer bli annorlunda i framtiden, att idealet ändras så att det ser hälsosamt ut. Man ska inte behöva vara size zero för att lyckas!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

du har så rätt.

2010-01-16 @ 20:38:20
URL: http://spaceherosuits.webblogg.se/
Postat av: Neha

Så rätt så

2010-01-16 @ 21:49:49
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: Fabian

kan inget annat än hålla med och jag tycker att fotografer har ett ansvar att inte lyfta upp och ge det snedvridna skönhetsidealet mer uppmärksamhet än vad den har idag! :)

2010-01-16 @ 22:01:44
URL: http://www.photobyfabbe.se
Postat av: stina

Du har himla bra tankar och värderingar och jag kan inte göra annat än att hålla med!

2010-01-16 @ 22:59:07
URL: http://absolutstinaa.blogg.se/
Postat av: Fotograf MissJeni

Nja, jag håller med, men inte alls fullt ut. Visst är det nån procent som har ätstörningar, men väldigt långt ifrån alla. Modellbranschen har blivit mer uppmärksam på hur modeller äter och tränar och tar heller inte in modeller som har ett BMI som anses vara för lågt. Det finns striktare regler och det finns även plus modeller.



Så det gäller mest för modellerna själva att hitta en agentur som har en sund syn på modeller idag. För dom finns.

2010-01-17 @ 13:06:53
URL: http://jeni.blogg.se/
Postat av: Micaela

Håller verkligen med dig Sara. Det ska inte behöva vara som det är. Självklart finns det inte bara supersmala modeller men vi vet alla att mestadels är det, tråkigt nog.

2010-01-18 @ 21:59:38
URL: http://micaelaaas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0