Uppnå studiokänslan utan studio

Det var rätt många som ville se ljussättningen som jag använt på dessa bilder, så här kommer det inlägget!

LJUSSÄTTNING
- Fönsterljus på vänster sida (modellens högra sida)
- En spotlight riktad från taket på höger sida (modellens vänstra)
- Extern blixt (Canon Speedlite 430 EX ll) riktad bakåt

Bakgrunden är bara ett vanligt svart lakan och som ni ser så har jag inte gjort någon efterredigering där. "Hemligheten" är att Therese sitter ungefär en halvmeter framför bakgrunden.


Canon EOS 5D + Tamron 28-75 f.2,8
@ 75mm, 1/160 sek, ISO 125 & f.5,6

Man kan få till väldigt bra ljus utan en massa studioblixtar och liknande. Allt som behövs är bara lite fantasi och ett gäng lampor. Sen måste man öva, massor!

En annan sak jag tänker på när jag fotar med olika ljussättningar är att jag inte börjar fota "på riktigt" förns jag har det ljuset jag vill ha. Det underlättar efteråt om man jobbar fram ett bra resultat redan från början, efterbehandligen av bilderna blir enklare och man slipper gorma över att man gjorde några små fel.


En annan värld

Slänger in lite fler bilder på söta Wilma. Bilderna här nedan är rätt spårade men vi skyller allt på Tina ;-) (Och ja, hon ska få världens fetaste länk sen när hon har styrt upp en hemsida!)

Resultatbilder från denna dag hittas här, och behind the scenes-bilder hittas här. Utrustningen som användes till bilderna nedan var en Canon EOS 5D och ett Canon EF 85mm f.1,8 USM.
Bröllopsmässan

Tog några få bilder på bröllopsmässan i Piteå och tänkte att ni kanske skulle vara intresserade av att se mitt bord? Jag vet minsann att några är nyfikna ;-)

Såhär såg i alla fall mitt bord ut, hade rätt mycket saker framme men det är kanske lite svårt att se, så det jag hade framme var: Skylthållare med L-fot (A4a-format i den hade jag lite information om ett erbjudande), små häften med info om vilka paket erbjudanden gällde för, broschyrhållare med informationshäften (mitt sätt att arbeta, om mig, hur man bokar osv), en ram med en bild från det senaste bröllopet + ett vikt häfte med deras referens (svart bakgrund + rosa papper med text, sjukt fina ord!), en digital fotoram, visitkort, en portfolio fullproppad med bröllopsbilder (la även fram min andra portfolio senare eftersom att jag fick påtryckningar, haha), ett papper där man kunde skriva upp sig om att vara med i en utlottning av ett presentkort, en godisskål och så utspridda rosblad.Bilden nedan är tagen från mitt bord och den föreställer halva delen av rummet, utöver detta rum var det ett till stort rum fullt med utställare.Det känns riktigt härligt att få vara ute och visa upp sina bilder och prata med brudpar. Jag är så otroligt tacksam och glad över att jag fick förfrågan av Piteå Stadshotell att stå med på mässan. Kändes även hur fint som helst att jag fick massvis utav peppande kommentarer och positiv respons! :-)


24 mars


En bukettbild från vigseln den 12 mars i Gammelstads kyrka, Luleå

Nu åker jag iväg till bröllopsmässan i Piteå.

Det är alltså öppet mellan 19.00-21.00, kom dit ta del av mina erbjudanden och kika på mina bilder!


Fade to black

Fyra bilder på gulligaste Joline i en lite mer annorlunda redigering.


Natalie


Canon EOS 5D + Canon EF 85mm f.1,8 USM
Modell: Natalie
Foto: Jag

Vi tar en favorit i repris!


Äntligen!

De senaste dagarna har jag jobbat väldigt effektivt. På torsdag (24/3) är det dags för bröllopsmässa i Piteå. Det är första gången som jag står på en mässa, men det ska bli riktigt roligt att få visa upp sina bilder :-) Har fixat ihop lite informationblad och presentkort för utlottning, kommer bli grymt!

Bröllopsmässan kommer alltså vara i Piteå, på stadshotellet mellan 19.00-21.00! Går ni i bröllopstankar, eller har ni allt bokat utom bröllopsfotograf? Kom dit och prata med mig! :-)För några veckor sedan...

...var jag ute med denna sötpropp och hennes mamma.
Bebisfotografering

Idag (tekniskt sett igår) stod en bebisfotografering på schemat, en liten prinsessa på 6 månader skulle förevigas. Tusen tack till Magnus för att jag fick låna studion, guld!

Här nedan kommer en dåligt redigerad liten sneak. Vi får se om det dyker upp några fler bilder längre fram, beror helt på om föräldrarna vill att bilderna ska visas :-)


White light moment


Canon EOS 5D + Tamron 28-75 f.2.8 + Canon Speedlite 430 EX ll

Modell: Therese

Fotografering och -16 grader.
Ibland är man allt bra tapper när man släpar sig ut när det är iskallt, enbart för att fotografera. Och för att inte prata om tapperheten hos Therese på denna fotografering. Blev ett gäng riktigt bra bilder :-)

BalerbjudandeNär - 7 juni

Balen i Skellefteå närmar sig med stormsteg och utan någon som helst marknadsföring från min sida så har bokningarna bara rasat in. Eftersom att det blev så hastigt så kör jag med förra årets erbjudande.

Mer information hittas här.

Då efterfrågan är stor släpper jag EN tid till, 16.45 och det är först till kvarn som gäller!

Bokning - sarasfoto@hotmail.com

Wilma

I fredags visade jag er lite behind the scenes-bilder från fotograferingen den dagen. På en av bilderna såg man även en liten skymt av den lilla modellen.

Här nedan är ett urval av de bilderna jag tog. Wilma är helt fantastiskt söt och hon är otroligt duktig framför kameran trots sin unga ålder.

Till dessa bilder använde jag mig utav en Canon EOS 5D och ett Canon EF 85mm f.1,8 USM.
Vigseln i lördags...

...ägde rum i denna vackra kyrka. Bilder dyker väl upp om någon vecka, nu är det efterarbete som gäller. Har redan börjat med sortering och redigering, förhoppningsvis får brudparet se bilderna redan imorgon :-)


Foto: Jag


Dagen som varit

Vi trotsade snöstormen i morse och fotograferade utomhus en liten stund. Men när våran lilla modell frös så mycket fick vi en idé om att åka till ett café i stan, sagt och gjort, en stund senare gick vi in genom dörrarna på Lilla Mari.

Här kommer ett par behind the scenes bilder från dagen, resultatbilder kommer upp senare i veckan!11 mars


Modell: Stina
Smink: Elin

Har inte tid att fixa några nya bilder till bloggen utan det får bli en äldre bild som har legat i bloggmappen. Här nedan ser ni även orginalbilden. Ingen större redigering utan gjorde den vanliga grundredigeringen i Camera Raw, i Photoshop redigerade jag med kurvor och ljusade upp ögonen lite.


(Klicka för större)

Detta inlägg är tidsinställt, så när ni läser detta så befinner jag mig en bit utanför stan och fotograferar med en finfin vän :-) Uppdaterar med bilder senare ska även lyckas övertala Tina att jag får länka henne här i bloggen. Hon är heeeelt fantastiskt duktig på att fotografera och hon bloggar, men hon vill inte ha så mycket uppmärksamhet för sina bilder. 

Hoppas ni får en jättefin dag!

En fråga


Foton: Jag

Fick en fråga i ett gammalt inlägg som jag tänkte att jag kunde svara på.

Hur många kameror/kamerahus har du? + kompakt-kameror?

- Jag har två kamerahus, en Canon EOS 5D och en Canon EOS 40D som jag använder som reservkamera. Sen har jag två kompaktkameror, en Nikon E5600 (som har några år på nacken) och en Sony DSC-W50, som var min första egna kamera.

Läs inlägget nedan, där har jag skrivit mer om kamerorna samt vilka objektiv jag använder.

Utrustning

Sunlight


Canon EOS 5D + Canon EF 85 mm f.1,8 USM
@ 85mm, 1/200 sek, ISO 200 & f.2,8

En till bild på gullungen Joline,
fler bilder hittar ni här.

Outside

För några veckor sedan när jag, Therese och Anna hade våran fotodag så körde vi tre olika teman. Jag har bara visat bilder från en av fotograferingarna. Men här kommer bilder från den sista fotograferingen. Om jag är nöjd? JA! Detta kan möjligtvis vara bland de bästa bilderna jag har tagit.

Utrustning till dessa bilder är en Canon EOS 5D, Tamron 28-75 2.8 och en Canon Speedlite 430 EX ll. Använde även lite lampor för att få ljuset som jag ville ha det. Är ni intresserade av att se ljussättningen?

Och så två bilder, kan inte riktigt bestämma mig för vilken av dessa som jag gillar bäst så båda får postas här.Joline

Förra veckan var jag ute och promenerade med denna sötunge och hennes mamma. Tog ett tiotal bilder och här är några av dem.

Alla bilderna är tagna med en Canon EOS 5D och ett Canon EF 85mm f.1,8 USM.
RSS 2.0