Therese
Canon EOS 5D + Canon EF 85mm f.1,8 USM
@ 85mm, 1/250 sek, ISO 200 & f.3,5 (på båda bilderna)

Fina Therese! ♥

Facebook

Klicka HÄR eller på bilden nedan för att gilla Fotograf Sara Marklund på Facebook.


Therese och Jonas

I lördags fotade jag detta gulliga par, blev massa toksöta bilder! :-)Någon som ni gillar extra mycket? :-)Vill du också bli fotograferad tillsammans med någon?


Prislistor: http://saramarklund.se/prisportratt.htm
Kontakt/bokning: sarasfoto@hotmail.com

Påfyllning


Foto: Jag

Tidigare idag åkte jag till Expert för att fylla på med lite material.
Eftersom att jag skriver ut omslagen till DVD-fodralen själv så går det en hel del färgpatroner, likadant med DVD-skivor. Är däremot inte lika roligt att dra kortet, detta gick på 707 kr, värsta rånet! ;-)

Imorgon...

...ska ni få se fler bilder på dessa sötnosar:


Lee och Julia


Canon EOS 5D + Canon EF 50mm f.1,8 ll
@ 50mm, 1/100 sek, ISO 200 & f.11

Lee och Julia.

Angel


Canon EOS 5D + Canon EF 85mm f.1,8 USM

@ 85mm, 1/640 sek, ISO 200 & f.2,2

Therese frågade mig här om dagen om jag kunde ta några nya bilder på henne till hennes blogg och självklart kunde jag göra det.

Hennes pojkvän kom dit lite senare och då tog vi lite bilder på dom tillsammans, blev många riktigt bra bilder. Kommer nog dyka upp ett par stycken här senare :-)

Lee
Canon EOS 5D + Canon EF 50mm f.1,8 ll
@ 50mm, 1/80 sek, ISO 200 & f.14

Tre bilder på Lee från studion i februari förra året.
Förhoppningsvis blir det lite studiofoto snart igen. Har världens sug efter att fotografera i studio, det börjar vara ett tag sedan och jag har lite nya idéer som jag gärna vill genomföra.

BildbombNågon av dessa som ni gillar extra mycket? :-)

Joel och Johanna


Canon EOS 5D + Canon EF 70-200 f.4,0 L USM

Joel och Johanna

Tre bilder från i början av december. Var ett otroligt fint ljus denna dag, solen höll precis på att gå ner och det var alldeles kritvitt överallt, fantastiskt!

Helena och Daniel


Canon EOS 5D + Canon EF 85mm f.1,8 USM


Canon EOS 5D + Canon EF 70-200 f.4,0 L USM

Helena och Daniel

Jag fick väldigt mycket respons på bilderna som jag la ut på Helena och Daniel, därför bjuder jag på två bilder till. Att fota kärleksportätt är verkligen så himla roligt.

Imorgon ska jag fota ett par som har varit gifta i 40 år, ser fram emot det väldigt mycket. Känns skönt att vara igång nu efter ledigheten som varit runt jul och nyår, samt resan till Stockholm. Hemmaplan är alltid bäst! :-)Vill du också bli fotograferad tillsammans med någon?


Prislistor: http://saramarklund.se/prisportratt.htm
Kontakt/bokning: sarasfoto@hotmail.com

Emelie


Canon EOS 5D + Canon EF 50mm f.1,8 ll
(+ reflexskärm 110 cm 5 i 1, silver)
@ 50mm, 1/400 sek, ISO 200 & f.2,5

Modell: Emelie
Foto: Jag
Assistent: Paulina

Före/efter

Vill ni se mer sånt här?

Äppelblom


Canon EOS 5D + Canon EF 70-200 f.4,0 L USM
@ 200mm, 1/2000 sek, ISO 200 & f.4,0

Känns som att jag bara ger er tråkiga inlägg för tillfället. Men det är rätt mycket just nu. Försöker jobba ikapp så gott det går :-)

Bilden här ovan är i alla fall från i somras då vi var och köpte massa blommor.

Kunder - välja bilder

Flera gånger i veckan får jag frågan hur jag gör när mina kunder ska välja sina bilder. Tänkte att jag kunde skriva lite mer utförligt om detta så att ni alla får svar på era frågor. Jag använder mig utav Frontweb Pro när jag visar bilder för kunderna.

Efter avslutad fotografering gör jag ett urval av alla bilder, redigerar och stämplar. Sen laddar jag upp bilderna på Frontweb Pro och så skickar jag iväg en länk så att kunderna i lugn och ro kan kolla igenom bilderna.

Såhär ser det ut när kunderna har öppnat länken med bilderna:


Klickar man på miniatyrerna så kan man se i större format:


När kunderna har valt bilder markerar dom i rutorna under miniatyrerna
och klickar sedan på brevsymbolen i vänstra hörnet. Då får jag ett mail där det står vilka bilder som är valda.

Jag tycker att detta är ett väldigt smidigt sätt att kunna visa bilderna, samt att kunderna får i lugn och ro gå igenom bilderna själv hemma. Jag har frågat runt lite och mina kunder har bara gett positiv respons över detta.Hvordan får kundene bildene? Henter de en CD, eller kommer du med den til dem? Får de printede versjoner også, eller må de gjøre det selv?
- Jag har tre olika porträttfotopaket, i det minsta paketet ingår ingen CD-skiva med de digitala bilderna. Utan de levereras via mail. Vill man ha bilderna på skiva när man beställt det lilla fotopaketet så kostar det 200 kr.

Vill kunderna ha förstoringar så kan dom antingen beställa dom genom mig, eller förstora själva.

Nature


Canon EOS 5D + Tamron AF SP 28-75 f.2,8 XR Di

Några frågor

Det väller in frågor hela tiden och jag gör mitt bästa för att ni ska få svar på eran fråga direkt i eran blogg, om ni lämnar URL. Men det är inte alltid att jag hinner med att svara i era bloggar, så här kommer några utvalda frågor:

Vill ni ha garanterat svar på eran fråga, skicka ett mail till sarasfoto@hotmail.com

Och vill ni ha svar jättesnabbt, använd Google. Jag lovar, ni får ett svar som är tusen gånger bättre än mitt.Jag har en fråga om ditt företag. Hur marknadsför du dig som fotograf? Jag ska själv starta mitt eget företag i Skåne och är i desperat behov av lite nya idéer, hade varit jättesnällt om jag kunde få lite tips från dig.
- Jag har inte använt mig utav så mycket marknadsföring. Utan jag använder mig utav bloggen, hemsidan och så kontakter. Mamma gör reklam för mig titt som tätt och så kommer mitt namn upp som typ fjärde träffen om man googlar på fotograf i Skellefteå.

Hej jag tänkte fråga om de här objektivet (Canon EF 70-200 f.4,0 L USM) är bra för konserter eller till dåliga ljusförhållanden? Tackar i förhand :)
- Jag har aldrig använt mitt teleobjektiv till konserter, däremot har jag använt det i dåliga ljusförhållanden, så som i kyrkor och liknande. Funkar alldeles utmärkt. Nu är jag rätt stadig på handen så jag handhåller lätt en slutartid på 1/80 @ 200mm. Min 5D hanterar bruset rätt bra också så jag kan utan problem dra upp ISOt lite.

Hej, jag undrar hur man ställer in skärpedjup på Canon EOS 40D, såg att du fotade med den förut, eller vart man kan ta reda på hur man ställer in det. Tacksam för svar!
- Snurra på ratten bredvid LCD-skärmen? Då ändras bländaren, dvs. skärpedjupet ändras. Ett tips, läs manualen som du fick med kameran.

Jag har en Nikon D5000 och tre olika objektiv. Ett "vanligt" och ett zoomobjektiv och ett fast 50mm 1,8. Jag älskar att ta kort med det fasta obektivet, men det är så svårt att hitta rätt fokus. Man ser det liksom inte i den lilla rutan innan man tar kortet. Utan man får hoppas att det blir bra sedan när man får upp den på datorn och kan se ordentligt. Men då kanske fokus låg på örat istället för ögonen eller på något bakom. Snälla om du har något tips så vore jag superduperglad om du kunde dela med dig! Tack på förhand!
- Va noga att kolla vars du lägger fokusen. Att få fokusen att hamna rätt med en bländare på 1,8 är inte det lättaste om man inte har vanan inne. "Ta om" fokusen flera gånger så att du är säker på att den hamnat rätt. Det kan underlätta väldigt mycket. Sen gäller det bara att öva, öva, öva och öva lite till! D5000 har inte heller inbyggd AF, vill du att allt ska autofokusera så måste du köpa ett objektiv som heter AF-S.


Canon EF 50mm f.1,8 ll, programratten på Canon EOS 40D, visitkort och ett Canon EF 85mm f.1,8 USM

10 januari


Canon EOS 5D + Canon EF 85mm f.1,8 USM
@ 85mm, 1/400 sek, ISO 200 & f.1,8
Modell: Julia

Kom hem i morse, sov ett par timmar och nu är jag på topp igen! Hade tänkt ta och fixa inlägg som jag har halkat efter med och så ska jag svara på frågor och kommentarer (varför kommenterar ni alltid MASSOR när jag är borta? Haha!)

Julia


Canon EOS 5D + Canon EF 85mm f.1,8 USM

Dreams are coming true


Canon EOS 5D + Tamron AF SP 28-75 f.2,8 XR Di

@ 28mm, 1/500 sek, ISO 200 & f.4,0


Denna bild tog jag för några månader sedan då jag följde med som assistent på ett bröllop.
Tanken från början var att det skulle bli en behind the scenes-bild, men då bara en liten bit av fotografen syntes och hans kameror i högra hörnet längst ner, så tog jag och klonade bort det. Voila, en helt godkänd bröllopsbild!

Parporträtt

Någon av dessa som ni gillar extra mycket? :-)

RSS 2.0