Önskeinlägg - planering inför fotografering del 2

Välja bilder
När plåtningen är klar tömmer jag över bilderna till datorn, samt gör en back-up till en extern hårddisk. Ganska direkt efter packar jag jpeg-filerna och laddar upp dem på frontweb.se/pro och skickar iväg till modellen.

Redigering
När bilderna är valda är det dags för redigering. Bilderna öppnas som alltid i Camera RAW, eftersom att jag fotar i RAW. Där ljusar jag upp bilden lite grann, samt lägger på kontrast. När den grundliga redigeringen är gjord öppnar jag bilderna i Photoshop CS4.

Här varierar det väldigt mycket vilken redigering jag gör. Som grund zoomar jag alltid in bilden och går igenom den för att se om det är damm någonstans som måste klonas bort.


Redigering i Camera RAW.

 

Klart
När redigeringen är klar skickar jag bilderna till alla medverkande parter. När jag har gjort det börjar jag fixa in i ordning bilderna för bloggen så att ni också kan se resultatet.


Printscreen i mappen med de färdiga bilderna.


Kommentarer
Postat av: L i n d a

En fråga. :) Du gör ingen grundredigering eller liknande innan du lägger upp dem på frontweb? De är helt oredigerade va? Och sen, går du igenom dem innan? Alltså tar bort suddiga och lika bilder typ. ;) Hehe.

2010-11-08 @ 15:51:38
URL: http://lindalundquist.blogg.se/
Postat av: Fotograf Sara Marklund

*

*

Svar till Linda: När det handlar om TFP så gör jag ingen grundredigering innan. Men jag rensar bort bilder som är oskarpa :-)

*

*

2010-11-08 @ 15:55:29
URL: http://saraamarklund.blogg.se/
Postat av: Sanna Ek

Tack så mycket, söta du!Ska kika in frontweb! Tack för tipset!

2010-11-09 @ 11:20:45
URL: http://sannaaek.blogg.se/
Postat av: Carro

Jag har ingen koll på vad just frontpage är, men när du lägger upp bilderna där så kommer väl modellen åt dom oredigerade bilderna? Sen min andra fråga är, om t ex modellen inte vill välja ut bara vissa bilder utan ha ALLA bilder tycker du då att det är okej att dom lägger upp dina oredigerade bilder på internet t ex?

2010-11-09 @ 17:08:21
URL: http://clundstrom.webblogg.se/
Postat av: Fotograf Sara Marklund

*

*

Svar till Carro: Ja, modellen kommer åt de oredigerade bilderna. Men de får inte användas på internet, då bryter dom mot mina "regler".

*

*

2010-11-09 @ 17:12:22
URL: http://saraamarklund.blogg.se/
Postat av: Evelin (evenelle.blogg.se)

Jätte jätte vacker blogg!Svar: Jo bokeh är underbart :D

2010-11-09 @ 19:11:21
URL: http://evenelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0